Pittige balletjes van kippengehakt met noedels en paksoi

Pittige gehaktballetjes met noedels 6copy

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 g kippengehakt
  • 1 cm geraspte gemberwortel
  • 1 tl Thaise rode currypasta
  • 1/2 tl kippenkruiden
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1 el paneermeel
  • 1 el mayonaise
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 paksoi
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • handvol rijstnoedels
  • sesamzaadjes
  • ongezouten pindanoten
  • 4 el plantaardige olie
  • 4 el sojasaus

Pittige gehaktballtjes noedels 8copy

Bereiding

  1. Meng het kippengehakt met de geraspte gember, de Thaise rode currypasta, de kippenkruiden, het currypoeder, de mayonaise, het paneermeel en de helft van de fijngesneden lente-uitjes.
  2. Rol er balletjes van en bak ze kort aan in een pan met wat olie. Laat ze verder garen in de oven.
  3. Kook de noedels gaar.
  4. Snijd intussen de paksoi in stukjes en bak deze in een hete wok met wat olie en de look.
  5. Doe er de rijstnoedels bij. Wok even goed door en blus met de sojasaus. Werk af met sesamzaadjes, fijngehakte pindanoten en wat lente-ui. Serveer de noedels bij de pittige balletjes.

 

 

 

Comments are closed.