Pizza met ricotta en venkelworst

Heerlijk toch zo’n zelfgemaakte pizza? Beleg ‘m eens origineel zoals deze pizza met ricotta en venkelworst die ik maakte voor Dille & Kamille.

Ingrediënten (voor 2 pizza’s – 1 uur)

voor het pizzadeeg

  • biologische bakmix voor pizza
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml lauwwarm water
  • 8 g instant gist

Voor de topping

  • ½ flesje tomatensaus
  • 4 el ricotta
  • 1 venkelworstje
  • Venkelzaadjes
  • 4 el gemalen mozzarella

Bereiding

  1. Maak het pizzadeeg: los de gist op in het lauwwarme water.
  2. Doe er de pizzamix en de olijfolie bij. Kneed het deeg zo’n 10 minuten.
  3. Verdeel het deeg in twee gelijke delen, en laat het onder een vochtige theedoek ca. 30 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.
  6. Beleg elke pizza met de tomatensaus en wat geraspte mozzarella. Knijp het gehakt uit het venkelworstje en schik het op de pizza’s. Werk af met wat ricotta en venkelzaadjes.
  7. Bak de pizza zo’n 18 à 20 min. in de oven tot hij mooi goudbruin gebakken is.

 

Comments are closed.