Platbrood met labneh en lamsgehaktballetjes

Heerlijk zo’n labneh! Dat klinkt exotisch maar eigenlijk is het gewoon uitgelekte yoghurt met za’atar kruiden onder. Voor Dille & Kamille ontwikkelde ik er een receptje mee met zelfgemaakt platbrood en lamsgehaktballetjes. Zalig zomers!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 400 ml Griekse of Turkse yoghurt
  • Za’atar kruiden (te koop bij Dille & Kamille)
  • Olijfolie
  • ½ courgette
  • 8 radijsjes

Voor het platbrood:

  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 180 g Turkse yoghurt
  • 6 g zeezout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Doe de yoghurt in een neteldoek in een kom. Laat een nacht uitlekken voor de labneh. Meng er nadien de za’atar kruiden onder.
  2. Maak het platbrood. Meng alle ingrediënten en kneed het geheel tot een soepel deeg. Trek er stukjes van, rol die uit en trek ze uit met behulp van je handen. Bak ze in een hete pan met olijfolie.
  3. Meng het lamsgehakt met de komijnzaadjes, het ei en het paneermeel, rol er bolletjes van en bak ze in olijfolie.
  4. Snijd intussen de courgette in fijne reepjes en halveer de radijsjes. Schik de lamsballetjes met de groentjes en de labneh op het warme platbrood.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.

Comments are closed.