Quiche met gerookte zalm, courgette, kerstomaatjes en dille

Een quiche met net een tikkeltje meer? Snijd je groenten in lange repen en schik ze in mooie cirkels op de taartbodem. Het vergt een klein beetje extra werk maar het resultaat is zo mooi! Deze quiche met gerookte zalm, courgettes en kerstomaatjes maakte ik voor Dille & Kamille.

Ingrediënten(voor 1 ronde taart)

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 250 g gerookte zalm
  • 2 courgettes
  • Handvol kerstomaatjes
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 100 g geraspte gruyèrekaas
  • verse dille
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg op bakpapier in de taartvorm. Prik het in met een vork. Leg er een bakpapiertje op met bakbonen . Laat het deeg zo’n 15 min. blind bakken in de oven.
  2. Haal de taartvorm uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bovenste bakpapier.
  3. Snijd dunne repen van de courgettes en de gerookte zalm. Schik de courgette repen en de gerookte zalm in cirkels rechtop in de taartbodem.
  4. Meng de eieren met de room, de geraspte kaas, peper en zout. Giet het mengsel voorzichtig tussen de courgette- en de zalmrepen. Schik er enkele kerstomaatjes tussen en werk af met wat dille.
  5. Bak de taart zo’n 35 tot 40 min. in de oven. Serveer met nog wat verse dillepluksels.

Comments are closed.