Menu

Quinoasla met kikkererwten, gekarameliseerde pompoen en verse munt

quinoasla pompoen copy1

Dit gerechtje maakte ik oorspronkelijk voor een ‘afternoon tea’ met vriendinnen (aka ‘de meisjes’). Het is een traditie dat ieder van ons dan van alles meeneemt en dat we dan alles samen op tafel zetten en delen. Dan zitten we de hele zondag rond de tafel en babbelen we erop los terwijl we proeven van al dat lekkers. Echt zalig!

Maar je kunt dit gerechtje ook gewoon zo eten en het is een prima ideetje voor als je eens een dagje vegetarisch wil koken.

Ingrediënten ( 4 personen)

  • 2 kopjes quinoa
  • 5 kopjes kippenbouillon
  • 1/2 butternutpompoen in blokjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • olijfolie
  • honing
  • citroensap
  • peper en zout
  • verse munt

Bereiding

  1. Leg de blokjes pompoen op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en zout. Giet er wat honing en olijfolie over en laat gedurende 20 minuten karameliseren in een oven op 180°C.
  2. Kook ondertussen de quinoa gaar in de kippenbouillon. Laat uitdampen en meng de kruiden eronder.
  3. Laat het blik kikkererwten uitlekken en spoel met koud water. Meng ze onder de quinoa.
  4. Haal de pompoen uit de oven. Laat wat afkoelen en meng onder de quinoasla. Besprenkel met wat citroensap en roer er nog wat fijngehakte verse munt onder. Eet lauw of koud.