Menu

Romige pompoensoep met curry

Hebben jullie er vandaag ook een heerlijke herfstwandeling opzitten? Niks beter dan nadien thuiskomen en een lekker soepje eten toch? Deze pompoensoep is een echte klassieker maar het currypoeder zorgt voor wat extra pit. 

Romige pompoensoep met curry

Ingrediënten ( 4 tot 6 personen)

  • 1 butternutpompoen
  • 2 uien
  • 1,5 tot 2 l groentebouillon
  • 1 el currypoeder
  • optioneel: 1 kl kurkumapoeder
  • 2 kl pompoenpitten
  • 4 el room of kokosroom
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut voorzichtig in de lengte in twee, lepel er de pitjes uit.
  2. Bedruppel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de pompoenhelften op een bakplaat met bakpapier met het snijvlak naar beneden. Rooster zo’n 45 min. in de oven.
  3. Pel intussen de ajuinen en snijd in grove stukken.
  4. Haal de bakplaat uit de oven. Prik in de pompoen met een vork, als het zacht aanvoelt is de pompoen gaar. Draai de pompoenhelften voorzichtig om (ze zijn warm). Lepel er voorzichtig het vruchtvlees uit.
  5. Doe wat olijfolie in een soeppot, voeg de ajuinen toe en laat even stoven. Voeg het vruchtvlees van de pompoen toe en laat ook even stoven. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Mix de soep en breng op smaak met peper, zout, het currypoeder en eventueel wat kurkumapoeder. Mix alles nog eens goed door. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is.
  6. Serveer de soep met wat pompoenpitjes en een beetje room.