Menu

Salade met burrata, sinaasappel en vijgen

Wat een prachtig herfstweer is het de laatste dagen hè! Heerlijk die zon en zoveel kleur! Die kleuren brachten mij op het idee om eens een kleurrijke herfstsalade op tafel te zetten voor de lunch. Want yes ook in de herfst zijn salades een lekkere afwisseling op je bord. En die sinaasappel past verrassend lekker bij de romige burrata en die zoete vijgen en dadels.

Salade met burrata, sinaasappel en vijgen

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 burrata
  • 100 g gemengde sla
  • enkele takje verse kervel
  • een beetje venkelloof of andere groene kruiden
  • 2 vijgen
  • 1 sinaasappel
  • 1 dadel
  • 2 kl pistachenootjes
  • 1 kl honing
  • 2 kl olijfolie
  • grof zeezout
  • roze peperkorrels

Optioneel: eetbare bloemetjes

Bereiding

  1. Spoel de sla en laat even uitlekken.
  2. Snijd de schil van de sinaasappel met behulp van een groot mes. Snijd er sneetjes van. Vang wat van het sinaasappelsap op en doe in een kommetje. Meng met de honing en de olijfolie.
  3. Snijd de vijgen in 4. Verwijder de pit uit de dadel en snijd in kleine stukjes. Hak de pistachenootjes grof.
  4. Schik de salade op de borden, schik er de schijfjes sinaasappel en de vijgen tussen. Strooi er de stukjes dadel en fijngehakte pistachenootjes over. Werk af met de kervelpluksels, het venkelloof, de dressing, het zeezout en roze peperkorrels. Leg er eventueel wat eetbare bloemetjes bij.