Salade van gepofte bieten met feta en walnoten

De winter gaat ijzig voort. Misschien denk je dan nog niet meteen aan salades maar geloof mij deze salade met gepofte rode biet en feta die ik maakte voor Dille & Kamille is heerlijk! Gewoon zo als lichte lunch of diner of als bijgerecht. Serveer de bietjes er lauwwarm bij zodat de feta een beetje kan smelten. Mmmm…

Ingrediënten (voor 4 pers.)

  • 2 rode bieten
  • 2 gele bieten
  • 100 g rucola
  • handvol walnoten
  • 75 g feta
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Besprenkel de bietjes met wat olijfolie, peper en zout. Wikkel ze één voor één apart in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat in de oven en laat ze zo’n uur ‘poffen’.
  3. Haal de bietjes uit de oven, trek de schil voorzichtig los en snijd ze in stiukjes.
  4. Schik de bietjes met de rucola in een grote serveerschaal. Verkruimel er wat feta over. Werk af met wat walnoten, olijfolie, een beetje citroensap, peper en zout.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.

Comments are closed.