Salade met Siciliaanse sardientjes en gegrilde courgette

salade bulgur sardientjes LR

Ingrediënten (4 personen)

  • 16 gefileerde sardientjes

Voor de vulling:

  • 20 g rozijnen
  • 20 g pijnboompitten
  • 30 g vers broodkruim
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 8 el fijngesnipperde peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • citroenzeste
  • scheutje olijfolie
  • peper

Voor de salade:

  • salademengeling
  • 2 courgettes
  • zwarte olijven
  • 1 kopje bulgur
  • 2 kopjes groentebouillon

Bereiding

  1. Kook de bulgur gaar in de groentebouillon.
  2. Meng alle ingrediënten voor de vulling van de sardientjes in de keukenrobot tot je een mooie pasta krijgt.
  3. Vul hier de sardientjes mee en rol ze op. Sluit ze met een prikkertje. Zet ze gedurende 20 minuten in de oven op 180 °C.
  4. Snijd fijne repen van de courgettes en grill ze met olijfolie in de grillpan.
  5. Schik de salade op een bord, leg er hoopjes bulgur, gegrilde courgettes en olijven op. Schik er de sardientjes op. Werk af met wat olijfolie en peper van de molen.

 

Comments are closed.