Menu

Seizoenssalade met selder, appel, geitenkaas en gekarameliseerde walnoten

Sla selder copy 4

 

Ik zal niet zeggen dat ik 40 dagen geen vlees eet maar ik probeer er toch wat op te letten en meer te experimenteren met vegetarische gerechtjes. Deze salade bevat al het lekkers van het seizoen en de walnoten geven het een zoete toets en een krokante textuur. Ideaal voor bij die eerste lentezon!

Ingrediënten (2 personen)

  • 20 walnoten
  • 2 dl water
  • 2 dl kristalsuiker
  • 1 bakje veldsla (gewassen en geplukt)
  • 3 selderstengels
  • 1/2 granny smith appel
  • 1/2 jonagold
  • witte wijnazijn
  • olijfolie
  • geitenkaas

Bereiding

  1. Snijd de walnoten in twee. Breng het water met de suiker aan de kook. Laat hierin de walnoten 20 minuten weken. Leg de walnoten daarna op een bakplaat en laat 20 minuten karameliseren.
  2. Was en schil de selder en snijd in julienne (fijne reepjes). Was de appelen maar laat de schil eraan en snijd ze ook in julienne.
  3. Schik de veldsla op een bord. Leg er wat julienne van selder en appel op.
  4. Bestrooi met de walnoten en verkruimel er wat geitenkaas over.
  5. Druppel wat witte wijnazijn en olijfolie over de seizoenssalade en kruid af naar smaak met peper en zout.

sla selder copy2