Slaatje met halloumi, falafel en gegrilde nectarines

 
slaatje haloumi

 

Nu de zomer op zich laat wachten denk ik terug aan mijn vakantie in Cyprus. Daar ontdekte ik een nieuwe verslaving: halloumikaas. Door zijn structuur smelt de kaas niet wanneer je hem bakt maar wordt hij lekker zacht. Heerlijk in een fris slaatje.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 zakje gemengde salade met rucola
  • gehakte peterselie
  • 8 nectarines
  • een handvol edamame of tuinbonen per persoon
  • een handvol cashewnoten per persoon
  • 8 grote falafelbolletjes
  • 16 sneden halloumi
  • een mengeling van gedroogd fruit (rozijnen, gojibessen, mango,…)
  • granaatappelazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Neem vier borden en schik hierop de salade, edamame, enkele cashewnoten en wat gedroogd fruit. Strooi er wat gehakte peterselie over.
  2. Snijd de perziken in stukken en gril ze met wat olie in een grillpan. Leg de warme perziken op de salade.
  3. Warm de falafelbolletjes op en leg deze op de salade.
  4. Bak de halloumi in een hete grillpan kort aan. Leg de kaas op de salade.
  5. Werk af met enkele druppels olijfolie, granaatappelazijn en peper en zout.

 

Comments are closed.