Snelle bladerdeegpizza met courgette, olijven en feta

Zin in een snel en super makkelijk gerechtje? Ik maakte deze bladerdeegpizza’s met wat koelkastrestjes. Getest en goedgekeurd ;-)!

Ingrediënten (4 stuks)

  • 1 rechthoekig vel bladerdeeg
  • 2 el kruidenkaas
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1/3de gele courgette
  • 1/3de groene courgette
  • 1 rode ui
  • 6-tal zwarte olijven
  • 4 artisjokhartjes in stukjes
  • enkele appelkappertjes
  • 2 el feta
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • enkele blaadjes verse oregano
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Snijd het in 4 rechthoekjes.
  3. Meng de Griekse yoghurt met de kruidenkaas en strijk de binnenkanten van de bladerdeegrechthoekjes in met het kaasmengsel.
  4. Snijd de gele en de groene courgette en de rode ui in halve maantjes. Schik ze op het kaasmengsel. Halveer de olijven en schik ze op de pizza samen met de artisjokhartjes en verkruimel er de feta over. Strooi er de Provençaalse kruiden en de oregano over. Bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Bak de bladerdeegpizza zo’n 25 min. in de oven. Leg er de kappertjes op en serveer.

Comments are closed.