Menu

Stoofschotel van kip, gekonfijte citroenen, olijven en orzo

2016-07 Kip stoofschotel LR

Foto Joke Van den Heuvel

Zalig is het om in de zomer de tijd te nemen om te koken en nieuwe dingen uit te proberen. Ik ontwikkelde zo een recept voor Dille & Kamille met de römertopf. Het was de eerste keer dat ik hier mee kookte maar het resultaat was zeker geslaagd. Zalig malse kip en een geur die je meeneemt naar het Midden-Oosten. 

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 hele kip, in stukken gesneden
  • 4 el ras-el-hanout kruiden
  • 4 grote uien, geschild en grof gesneden
  • 2 teentjes look, geschild en doormidden gesneden
  • 4 gekonfijte citroenen, doormidden gesneden
  • 10 grote groene olijven, doormidden gesneden
  • 100 g orzo
  • handvol platte peterselie
  • olijfolie
  • 200 ml water
  • zeezout en zwarte peper van de molen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230°C. Kruid de stukken kip met 2 el ras-el-hanout kruiden. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de stukken kip gourdbruin aan. Voeg er de uien en de look bij en bestrooi met de rest van de kruiden. Laat eventjes mee kleuren.
  2. Doe het geheel in de römertopf samen met de gekonfijte citroenen, de groene olijven en het water. Zet de römertopf 1,5 uur in de oven.
  3. Kook intussen de orzo gaar in gezouten water. Meng er wat olijfolie onder, kruid af met peper en zout en bestrooi met wat versgehakte platte peterselie. Serveer dit bij de geurige kip, kan zowel warm als koud.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.