Super simpele erwtensoep met rookworst

Geen betere dag dan vandaag voor erwtensoep! Super simpel om te maken, hartverwarmend, vullend en dubbel zo lekker als het sneeuwt buiten. Serveer de soep met rookworst en zelfgebakken croutons, heerlijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 g diepvrieserwtjes
  • 2 uien
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1/2 rookworst in schijfjes
  • 2 sneetjes oud brood
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Zet een kookpot op het vuur en doe hier 2 el olijfolie in. Pel de ajuinen, snijd in vier en doe ze bij in de stoofpot. Laat even stoven en voeg er dan de diepvrieserwtjes aan toe. Laat nog enkele minuten stoven.
  2. Bevochtig met de kippenbouillon en laat zo’n 25 min. koken. Snijd intussen de sneetjes brood in vierkantjes en bak de croutons goudbruin in de rest van de olijfolie. Kruid met zout.
  3. Mix de soep, breng op smaak met peper en zout en voeg de sneetjes rookworst toe. Laat de soep nog 2 min. doorkoken. Serveer met de croutons.

Tip: Liever vegetarisch? Maak de soep met groentebouillon en zonder rookworst.

Comments are closed.