Taart van bladerdeeg, lemoncurd en verse mango

 

mangotaart copy

Zondag is bakdag! Een van die dingen die ik zalig vind aan de herfst en de winter is dat je een goed excuus hebt (als dat al nodig is) om te bakken: het is veel te koud buiten! Hoewel het vandaag blijkbaar 16°C wordt (eind november!) hou ik toch vast aan het bakritueel.

Krokant bladerdeeg, frisse lemoncurd en verse mango. Laat je verleiden en bak er snel eentje voor jezelf!

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 vel rechthoekig bladerdeeg (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 1 potje lemoncurd/ zelfgemaakte lemoncurd
  • 2 verse mango’s

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg in een rechthoekige bakvorm samen met bakpapier. Prik de bodem in met een vork en bedek de bodem en de randen met aluminiumfolie. Leg er bakbonen of gedroogde kikkererwten op en bak 30 min. blind in de oven.
  2. Haal de taartbodem uit de oven. Verwijder de bakbonen en de aluminiumfolie. Ontvorm de taart.
  3. Vul de taartbodem met de lemoncurd. Snijd de mango’s in dunne reepjes en schik ze op de taart.
  4. Klaar! Super makkelijk wanneer je het met een potje lemoncurd maakt (bijvoorbeeld Dille & Kamille) maar natuurlijk kan je de lemoncurd ook zelf bereiden.

Zelfgemaakte lemoncurd (1 potje van 50 cl)

Ingrediënten

  • 3 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 2 citroenen
  • 60 g boter

Bereiding

  1. Was de citroenen. Rasp de zeste van de citroenen en pers het sap eruit.
  2. Smelt de suiker au bain marie op het vuur en voeg de eieren toe. Klop het mengsel zachtjes tot een gladde massa en voeg ondertussen beetje bij beetje het citroensap toe en de klontjes boter.
  3. Laat het mengsel mooi indikken maar zeker niet koken. Doe de lemoncurd in een weckpot en laat afkoelen.
  4. Sluit het potje en bewaar tot 2 maanden in de koelkast. Ook lekker op een croissantje.

 

Comments are closed.