Menu

Tagliatelle met ragout van bospaddenstoelen

Vandaag is het ‘World Veggie Day’ en hoewel ik helemaal geen vegetariër ben, zet ik toch zo’n 70 % van de tijd een vegetarisch gerecht op het menu. Vaak wordt er gedacht dat vegetarische gerechten niet hartverwarmend en vullend kunnen zijn maar deze pasta bewijst het tegendeel. De ragout van bospaddenstoelen is klaar in amper 10 min. met een vlootje verse kaas van St. Morêt!

 

Ingrediënten – 4 personen

  • 200 g mengeling van bospaddenstoelen
  • 150 g oesterzwammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 kl groentebouillonpasta
  • 1 pakje St. Morêt verse kaas natuur
  • 300 ml witte wijn
  • 200 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • enkele takjes verse tijm
  • zwarte peper van de molen

Bereiding

  1. Breng een pot water aan de kook voor de tagliatelle. Pel de sjalotjes en de teentjes knoflook en snipper fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hier de fijngesneden sjalot en de look kort in aan. Scheur de oesterzwammen in grove stukken en bak ze met de bospaddenstoelen mee in de pan. Doe er de sojasaus bij en laat even kort bakken.
  2. Blus met de witte wijn en voeg dan en de St. Morêt verse kaas toe. Laat even koken tot je een mooie romige saus krijgt.
  3. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in gezouten water.
  4. Giet de pasta af en meng er de ragout van bospaddenstoelen onder. Werk af met wat verse tijm, zwarte peper van de molen en serveer eventueel met wat gemalen parmezaanse kaas.

Tip: Mag het wat feestelijker? Werk de pasta af met een lepeltje truffeltapenade.

Blogpost in samenwerking met St. Morêt.