Menu

Tarte tatin met vanille en zure room

tarte tatin copy 2

Ingrediënten (voor een kleine tarte tatin met een doorsnede van 15 cm)

  • 6 granny smith appels
  • 1 vel bladerdeeg
  • 75 g boter
  • 50 g kristalsuiker
  • 1/2 vanillestokje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter op het vuur en voeg de suiker toe. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan de karamel, voeg de stokjes zelf ook toe. Laat de karamel goudbruin kleuren.
  3. Schil ondertussen de appels en snijd ze in grote partjes. Leg ze in de karamel en laat ze zacht worden tot de karamel een mooie bruine kleur heeft.
  4. Leg een cirkel bakpapier in een springvorm. Schik hierop de gekarameliseerde appels.Bedek de appels met het bladerdeeg (snijd het te veel aan deeg weg) en bak de taart zo’n 20 minuten in de oven.
  5. Serveer de tarte tatin warm met wat zure room.

tarte tatin copy 3