Menu

Tarte tatin van perziken

Deze tarte tatin is ongelooflijk lekker. Mijn variant met perziken is heerlijk zomers en fris-zoet.

Ingrediënten ( 4 tot 6 personen)

  • 6 perziken
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 100 g suiker
  • 100 ml water
  • 100 g boter
  • enkele takjes citroentijm

Voor erbij:

  • zure room of
  • een bolletje vanille-ijs
  • enkele takjes citroentijm
  1. Doe de suiker met het water in een steelpannetje en breng aan de kook zonder roeren.
  2. Wacht tot er kleine witte belletjes ontstaan. Zodra de belletjes heel licht bruin kleuren mag je beginnen roeren tot je een mooie lichtbruine karamel krijgt.
  3. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg die heel voorzichtig toe aan de karamel. Roer goed door tot een mooie glanzende karamel. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Halveer de perziken en verwijder de pit. Vet de bakvorm in met wat boter.
  5. Schep de karamel in de bakvorm en schik er de perziken in met de bolle kant naar beneden. Zet de bakvorm zo’n 15 minuten in de oven.
  6. Haal de vorm uit de oven en leg voorzichtig het bladerdeeg op de perziken. Duw de randen van het deeg wat naar binnen. Bak de taart nog zo’n 18 minuten in de oven. Laat ‘m even afkoelen en draai de tarte tatin dan om door een bord op de taartvorm te leggen en het geheel dan samen voorzichtig om te draaien.
  7. Serveer met wat zure room of een bolletje ijs en enkele takjes citroentijm.