Menu

Thaise mangosalade & kipsatés met pindasaus

kip pindasaus copy

Ingrediënten (2 personen)

Voor de kipsatés:

  • 2 kipfilets in reepjes gesneden
  • satéprikkers
  • 100 ml kokosmelk
  • currypoeder
  • kurkuma

Voor de saus:

  • 150 ml kokosmelk
  • kurkuma
  • currypoeder
  • 1 tl rode thaise currypasta
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl palmsuiker of rietsuiker
  • 100 g ongezouten pinda’s
  • 1 tl plantaardige olie

voor de salade:

  • 1 wortel (geschild)
  • 1 little gem
  • 1 mango (niet te rijp en geschild)
  • 10 cm komkommer
  • een handvol cashewnoten
  • korianderpluksels

Voor de vinaigrette:

  • 3 tl vissaus
  • 2 tl palmsuiker/rietsuiker
  • 1/2 gedroogde chilipeper
  • limoensap

Bereiding

  1. Marineer de kip in de kokosmelk en de kruiden voor 30 minuten. Rijg de kip daarna op de satéprikkers.
  2. Maal de pinda’s fijn. Zet een sauspan met wat olie op het vuur. Fruit hierin de currypasta met wat kurkuma, currypoeder en vissaus. Blus met de kokosmelk en laat eventjes pruttelen.
  3. Maak ondertussen de salade. Snijd de little gem fijn en snijd de wortel, de komkommer en de mango in julienne. Meng alles mooi en strooi er wat geroosterde cashewnoten en koriander over.
  4. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
  5. Grill de kipsatés langs elke kant tot ze gaar zijn. Leg ze op een bord, giet er de pindasaus over en werk eventueel af met wat seroendeng. Serveer met de frisse salade en vinaigrette.