Tom Boonen opent pastabar Roberta: een voorsmaakje

Tom Boonen die een pastabar opent? Ja ik kon het eerst ook niet helemaal geloven maar toch is het zo! Ik mocht vanavond al een beetje gaan voorproeven. Morgen opent pastabar Roberta de deuren voor het grote publiek.

Tom blijkt een enorme pastaliefhebber en komt al jaren in het restaurant L’Angelo Rosso. Samen met de eigenaars en zijn manager Paul De Geyter bedachten ze de pastabar ‘Roberta’, genaamd naar ‘la mama’ van L’Angelo Rosso. Roberta zelf is afkomstig van Le Marche in Italië. Haar echtgenoot Filippo heeft roots in Sicilië. Hun restaurant L’Angelo Rosso is al lang geen onbekende meer maar de goesting om een echte pastabar te openen bleef knagen. Samen met hun vaste klant Tom Boonen werkten ze dit concept uit.

De keuken van Roberta

“Ik ben een echte Italië fan, aldus Tom. Als wielrenner is de link met pasta natuurlijk snel gelegd maar ik hou ook echt van het land. Ik heb er vroeger veel getraind en hou van de pure en eenvoudige gerechten. De Italiaanse keuken bewijst al eeuwen dat een goede kok met respect voor ingrediënten zorgt voor supergerechten. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om aan dit avontuur mee te doen en heb er ook geen spijt van. Ik ken Roberta en Filippo nog maar enkele jaren maar ben verknocht aan hun smaken en de manier waarop zij Italië naar hier brengen: toegankelijk en voor elk budget. Lore en mij zal je dus geregeld een pasta zien eten in deze bar!”


Puur en authentiek

“In Roberta Pastabar hanteren we het principe van Slow Food, een beweging uit Italië”, vertelt Roberta. De gerechten horen puur en authentiek te zijn, met zo veel mogelijk seizoensproducten uit Italië zelf. Afhankelijk van de seizoenen, zijn er altijd twee suggesties. Pure klassieke pasta’s hebben we altijd, zowel vlees, vis als vegetarisch.”

Nee hier vind je geen spaghetti Bolognese, want dat kennen de Italianen eigenlijk niet. Je proeft hier wel van de authentieke rijke tagliatelle al ragù zoal ze ‘m echt in Bologna serveren. Nog twee klassiekers met vlees zijn de pasta salsiccia (venkelworst), de amatriciana (met Italiaans buikspek) en de pasta vongole. 

Het verdict? 

Het was ontzettend druk op de openingsavond dus helaas heb ik slechts een paar hapjes kunnen proeven. Voor het echte werk zal ik dus nog eens moeten terugkomen. Of niet… want het plan is om over heel Vlaanderen Roberta pastabars te gaan openen! Ik kon in elk geval niet klagen over het interview (lees gezelschap) van vanavond ;-).

Roberta Pastabar
Gesloten op zondag en maandag
Plankstraat 12
3800 Sint-Truiden

 

 

 

Comments are closed.