Menu

Bundt cakejes met frambozen en maanzaad

Heerlijk toch? Zo bakken op zondag! Ik maakte deze bundt cakejes met frambozen en maanzaad. Makkelijk met wauw-effect ;-).

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g boter
  • 200 g suiker (of rietsuiker)
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 100 g frambozen
  • 1 el maanzaadjes

Voor de afwerking

  • 50 g frambozen
  • 100 g poedersuiker
  • 2 el eiwit
  • enkele druppels citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in de microgolf.
  3. Klop de eitjes los en meng er de suiker onder.
  4. Voeg de boter en de bloem toe en meng goed.
  5. Voeg de frambozen en het maanzaad toe aan het cakebeslag.
  6. Beboter de bakvormpjes (ik gebruikte één voor bundtcakes maar je kan ook muffinvormpjes gebruiken) in en bestuif met wat bloem. Giet het beslag erin en bak de cakejes zo’n 25 minuten in de oven. Ontvorm de cakejes en laat afkoelen.
  7. Meng het citroensap met 2 eetlepels eiwit en 100 g poedersuiker tot je een glad glazuur krijgt. Dat glazuur giet je dan over de cakejes. Werk af met wat extra frambozen.