Bundt cakejes met frambozen en maanzaad

Heerlijk toch? Zo bakken op zondag! Ik maakte deze bundt cakejes met frambozen en maanzaad. Makkelijk met wauw-effect ;-).

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g boter
  • 200 g suiker (of rietsuiker)
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 100 g frambozen
  • 1 el maanzaadjes

Voor de afwerking

  • 50 g frambozen
  • 100 g poedersuiker
  • 2 el eiwit
  • enkele druppels citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in de microgolf.
  3. Klop de eitjes los en meng er de suiker onder.
  4. Voeg de boter en de bloem toe en meng goed.
  5. Voeg de frambozen en het maanzaad toe aan het cakebeslag.
  6. Beboter de bakvormpjes (ik gebruikte één voor bundtcakes maar je kan ook muffinvormpjes gebruiken) in en bestuif met wat bloem. Giet het beslag erin en bak de cakejes zo’n 25 minuten in de oven. Ontvorm de cakejes en laat afkoelen.
  7. Meng het citroensap met 2 eetlepels eiwit en 100 g poedersuiker tot je een glad glazuur krijgt. Dat glazuur giet je dan over de cakejes. Werk af met wat extra frambozen.

1 Comment on Bundt cakejes met frambozen en maanzaad

  1. Avatar
    Busse Linda
    30 augustus 2020 at 18:08 (3 maanden ago)

    Oww, hoe leuk zou dit zijn voor mijn verjaardagstraktatie!!!
    Voor hoeveel stuks is deze hoeveelheid ajb?
    Mag ik een voorbeeld van de bakvorm die jij gebruikte?
    Moet er nog eentje aankopen….vandaar….
    Mvg