Menu

Vistaco’s met avocadocrème en salsa’s voor Dille & Kamille

2016-07 Taco_Manon LR

Foto: Joke Van den Heuvel

Ingrediënten

  • 8 middelgrote bloemtortilla’s (gordita’s)
  • 300 g stevige witte vis (bv. pladijs of roodbaars)
  • 50 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 50 g panko (Japans broodkruim)
  • ½ l plantaardige olie
  • 1 avocado
  • 2 el zure room
  • 2 limoenen
  • 1 rode ui
  • 1 mango, geschild, ontpit en in kleine stukjes gesneden
  • 1 kleine rode chilipeper
  • koriander
  • 20 kerstomaatjes, in twee gesneden
  • platte peterselie
  • ¼ de rode kool, fijngesneden
  • veldsla
  • grof zeezout
  • zwarte peper van de molen
  • olijfolie

 2016-07 Taco_LR

Foto: Joke Van den Heuvel

Bereiding

  1. Maak de mangosalsa. Meng de stukjes mango met de helft van de fijngesneden rode ui, wat limoensap, de fijngesneden chilipeper, wat zeezout en koriander.
  2. Maak de tomatensalsa. Meng de kerstomaatjes met de rest van de rode ui, wat olijfolie, witte wijnazijn, peper, zeezout en platte peterselie.
  3. Maak de avocadocrème. Snijd de avocado in twee, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een kom. Meng er de zure room en wat limoensap onder. Mix het geheel glad met een mixer en breng op smaak met peper en zeezout.
  4. Doe de olie in een hoge kookpot en zet op het vuur. Snij de vis in kleine stukjes. Haal ze door de bloem, het eiwit en als laatste door de panko (paner à l’anglaise). Bak de stukjes vis in de olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Wees voorzichtig!
  5. Warm intussen de tortilla’s. Beleg ze met wat rode kool, veldsla, de krokante visstukjes en de avocadocrème. Rasp er nog wat limoenzeste over. Serveer de taco’s met de tomaten- en de mangosalsa.

Recept en styling in opdracht van Dille & Kamille.