Winterse cheesecake met appel, karamel, kaneel en pecannoten

cheesecake-appel-copykopie

Ingrediënten (10 personen)

Voor de taartbodem:

  • 1 pakje speculaas
  • enkele klontjes zachte boter

Voor de appelkaramelvulling:

  • 3 appelen
  • snuifje kaneel
  • 5 el blonde kandijsuiker (cassonade)
  • enkele klontjes boter
  • gehakte pecannoten
  • citroensap

Voor de roomkaasvulling:

  • 2 pakjes Philadelphia
  • 1,5 potjes Griekse Yoghurt
  • 1/2 potje zure room
  • 3 eieren
  • citroensap
  • 3 el suiker

Voor de topping:

  • 1/2 potje Griekse yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • enkele lepels kristalsuiker
  • snuifjes kaneel
  • honing
  • karamel van de appeltjes
  • gehakte pecannoten

Bereiding:

  1. Voor de taartbodem: verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de speculaas en meng met de zachte boter. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm. Bak 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  2. Voor de appelkaramelvulling: laat de boter smelten met de suiker op het vuur. Schil de appels en snijd ze in partjes. Voeg ze toe aan de karamel en voeg wat kaneelpoeder en citroensap toe. Laat karameliseren en even afkoelen.
  3. Voor de roomkaasvulling: meng alle ingrediënten van de vulling tot een homogeen mengsel.
  4. Voor de afwerking: neem de taartbodem en schep hierop de gekarameliseerde appeltjes maar laat wat karamel in de pan. Strooi er de pecannoten over. Giet hierover de roomkaasvulling. Bak de taart zo’n 25 minuten in de oven en laat nadien volledig afkoelen in de oven om scheuren te voorkomen. Laat de taart nadien verder afkoelen in de koelkast en verwijder de springvorm voorzichtig.
  5. Voor de topping: klop de room tot slagroom met de suiker. Bestrijk de taart eerst met de Griekse yoghurt en daarna met de slagroom. Dresseer er wat karamel van de appeltjes over, een beetje honing, wat kaneel en wat gehakte pecannoten. Laat minimum twee uur opstijven in de koelkast.

Comments are closed.