Witte chocolademousse met crumble van speculaas en passievrucht

witte chocolademousse copy

Om het weekend in schoonheid af te sluiten en er volgende week weer goed tegenaan te gaan, maakte ik deze super makkelijke glaasjes met speculaas, witte chocolademousse en passievruchtencoulis. Geschikt als afsluiter van een dinertje, op een buffet of gewoon om jezelf te verwennen op een druilerige dag als vandaag. Geniet!

Ingrediënten (4 glaasjes)

  • 3 eiwitten en 1/2 eidooier
  • 2 repen witte chocolade
  • 4 speculaasjes
  • passievruchtencoulis (bv. Le Boiron)

Bereiding

  1. Verkruimel de speculaasjes (in een keukenrobot of doe ze in een plastic zakje en rol erover met een deegrol)
  2. Smelt de witte chocolade en roer er de eidooier onder.
  3. Klop de eiwitten stijf tot pieken. Roer de gesmolten chocolade voorzichtig onder de eiwitten.
  4. Schep de crumble van speculaas in de glaasjes. Giet hierop de chocolademousse. Laat 1 uur opstijven in de koelkast. Giet er dan wat passievruchtencoulis over en laat nog een uur verder opstijven. Klaar!

 

Comments are closed.