Menu

Witte chocoladenestjes met aardbeien

chocoladenestjes jacques-1kopie

Ingrediënten (voor 5 nestjes)

  • 1 zakje witte chocoladecallets van Jacques
  • 2 eiwitten
  • 100 ml room
  • 1/2 zakje agar agar
  • 1/2 rol kant-en-klaar bladerdeeg

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Steek rondjes uit het bladerdeeg met behulp van een glas.
  2. Leg de rondjes bladerdeeg in een muffinvorm (invetten is niet nodig, bladerdeeg is op zich vet genoeg). Prik erin met een vork. Bak ze zo’n 15 min. in de oven. Haal ze uit de oven en duw een kuiltje in het midden als het deeg toch naar boven is gekomen. Laat afkoelen.
  3. Klop de eiwitten tot schuim. Smelt de chocolade voorzichtig in de microgolf (ik doe dit zo’n 4 min. op 600 W) en roer de chocolade onder het eiwitschuim. Doe de room in een steelpannetje met de agar agar en breng het geheel aan de kook. Meng het nadien onder het moussemengsel tot een gladde massa en giet de mousse in de bladerdeegnestjes. Laat 30 min. opstijven in de koelkast. Werk af met verse aardbeien.

Met dank aan Jacques Chocolade.