Yoghurt-kersenijs met galettes

Ah bijna terug zomerweer! Het ideale moment dus voor een lekker ijsje. Wist je dat zelf ijs maken eigenlijk helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Dit receptje voor yoghurt-ijs met kersen is alvast een voorsmaakje van mijn nieuwe kookboek ‘Alle dagen vakantie.’ Het is super eenvoudig en heerlijk met verse kersen van Belorta erdoor. Kersen zijn echt op hun lekkerst nu, super sappig en helemaal in het seizoen. Geniet ervan!

 Ingrediënten

  • 300 g kersen
  • 150 ml water
  • 4 el bloemsuiker
  • 1 liter (Griekse) yoghurt
  • 4 el honing of agavesiroop
  • 3 galette wafeltjes of koekjes

Bereiding

  1. Ontpit de kersen, doe ze samen met het water in een steelpannetje en voeg de bloemsuiker toe.
  2. Laat eventjes stoven tot je een beetje een siroop krijgt. Laat afkoelen.
  3. Doe de yoghurt samen met de honing in de ijsmachine. Voeg als het ijs bijna klaar is de kersen met de siroop toe.
  4. Verkruimel de galettes en voeg toe aan het ijs terwijl de ijsmachine nog draait.
  5. Giet het ijs in een plastic bakje of cakevorm en zet het nog een uurtje in de diepvriezer. Serveer eventueel met wat extra kersen en galettes.

Zin in meer? Bestel mijn boek dan alvast hier!

Met dank aan Belorta als partner voor mijn nieuwe kookboek.

Comments are closed.