Menu

Yoghurtbavarois met roze pompelmoes

taart pompelmoes copy1

Zie dat zonnetje schijnen! Vandaag ben ik helemaal in een lentestemming en dus had ik geen zin in zware taarten of super zoet gebak maar koos ik voor een frisse bavarois met Griekse yoghurt en roze pompelmoes, nu op zijn best!

Ingrediënten (6 tot 8 personen)

  • 0,5 liter pompelmoessap
  • 2 roze pompelmoezen
  • 1 pak Spritskoeken
  • enkele klontjes boter
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 potje zure room
  • 1 potje verse roomkaas (type Philadelphia)
  • 3 el poedersuiker
  • 4 g agar agar (eventueel kan je dit vervangen door gelatine)
  • enkele el water

taart pompelmoes copy4

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maal de Spritskoeken fijn in de keukenrobot. Doe er de klontjes boter onder.
  3. Duw het koekjesdeeg stevig aan in een springvorm en bak 10 minuten in de oven tot je een lichtbruine korst krijgt. Laat volledig afkoelen.
  4. Meng de agar agar met de paar eetlepels water. Doe dit bij het pompelmoessap en breng aan de kook.
  5. Meng ondertussen de Griekse yoghurt, zure room, roomkaas en de poedersuiker.
  6. Laat het pompelmoessap even afkoelen en roer het dan snel onder het yoghurtmengsel.
  7. Doe er nog het vruchtvlees van 1 pompelmoes onder.
  8. Stort het yoghurtmengsel op de koekjesbodem en laat zo’n 3 uur opstijven in de koelkast. Verwijder de springvorm voorzichtig (maak de randen eerst los met een mesje).
  9. Snijd de laatste pompelmoes in schijfjes en leg ze op de taart van yoghurtbavarois.
  10. Serveer koud.

taart pompelmoes copy3