Menu

Zachte wafeltjes

wafeltjes 3

Ingrediënten (50 wafeltjes)

  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 400 boter
  • 280 g witte suiker
  • 20 g vanillesuiker
  • 1 el vanillepoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 6 eieren
  • snuifje zout

garnituren naar keuze: rozijnen, kaneel, stukjes appel, chocoladedruppels,…

Wafeltjes

 

Bereiding

  1. Smelt de boter op een zacht vuurtje.
  2. Neem een mengkom en meng hierin de bloem, de suiker, de vanillesuiker, het vanillepoeder, het bakpoeder en een snuifje zout. Meng alles goed.
  3. Voeg de 6 eieren toe en mix alles tot een mooi deeg. Voeg er nadien de gesmolten boter aan toe en mix nog een keer.
  4. Laat het deeg gedurende 1 à 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
  5. Bak de wafeltjes nadien op de hoogste stand in het wafelijzer. Schep ongeveer 1 eetlepel deeg per wafeltje.
  6. Je kan eindeloos variëren met de wafeltjes. Doe er wat cacaopoeder onder voor chocoladewafeltjes of enkele rozijnen en wat kaneel. Wat je maar wil!