Menu

Zelfgebakken rozijnenkoekjes

 

 

rozijnenkoekjescopy5

Jaja mijn gezonde maand is voorbij en dat mag feestelijk gevierd worden! Maar dat is niet de enige reden om te vieren. Deze zelfgemaakte koffiekoekjes zijn niet voor het ontbijt maar voor de afternoon tea met vriendinnen vanmiddag. Het gaat wel een beetje anders zijn nu. Normaal zijn we met 7 maar sinds kort met 8. Jaja de eerste baby in de vriendinnengroep is een feit en dus zetten we mama Veerle en baby Jasper vandaag in de bloemetjes met heel wat lekkers. Ik ben zo benieuwd ;-)!

Ingrediënten (25 koffiekoekjes)

  • 2 rollen kant-en-klaar bladerdeeg
  • 0,5 liter melk
  • 2/3 zakje puddingpoeder Imperial
  • 5 el kristalsuiker
  • rozijnen
  • kaneelpoeder (optioneel)
  • rietsuiker (optioneel)

rozijnenkoekjes2copy

Bereiding

  1. Giet een klein beetje van de melk in een kommetje. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng het puddingpoeder en de suiker met de melk in het kommetje en roer alle klonters los. Giet het mengsel onder de rest van de melk wanneer die kookt. Roer goed tot de pudding dik is. Giet de dikke pudding in een schaal en bedek met plastic folie om een vel te voorkomen. Laat afkoelen in de koelkast.
  2. Rol de rollen bladerdeeg open. Bestrijk met de pudding, strooi er de rozijnen over. Bestuif met wat kaneelpoeder en bestrooi met wat rietsuiker. Rol het bladerdeeg op en snijd en rondjes van.
  3. Leg de koffiekoekjes op een bakplaat en bak ze zo’n 15 minuten in de oven op 180°C.

rozijnenkoekjes3copy