Zelfgemaakte dinokoeken

dino copy

 

Al 20 jaar eet ik ze: dinokoeken! Ik word ze nooit beu en word altijd een beetje triest als ik in mijn hoofd denk dat er nog een koek in de verpakking zit maar mijn hand enkel het plastic voelt: leeg…

Ik was dan ook overdreven enthousiast toen ik koekjesuitstekers in dinovorm zag. Ik kon maar aan één ding denken: zelf dinokoeken maken!

 

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 160 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g bloemsuiker
  • 250 g bloem
  • snuifje zout
  • enkele druppels vanille-aroma
  • melkchocolade

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom samen met de bloemsuiker. Maak hierin een kuiltje en doe daar de zachte boter in blokjes in samen met de eidooiers, het snuifje zout en de druppels vanille-aroma.
  2. Meng het deeg en kneed langzaam tot je een mooie homogene bol deeg krijgt.
  3. Wikkel in plastic folie en zet 30 minuten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit en steek er dinovormpjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze zo’n 15 minuten op 180°C. Laat afkoelen.
  5. Smelt de chocolade en bestrijk de achterkant van de koekjes met de gesmolten chocolade. Laat afkoelen en klaar!

Tip: de vormpjes vond ik bij Dille & Kamille

 

 

2 Comments on Zelfgemaakte dinokoeken

  1. Munkie
    17 oktober 2016 at 14:57 (3 jaar ago)

    Ik heb de koekjes vandaag gemaakt omdat de dochter om dino koeken vroeg maar ik vind de smaak helemaal anders dan de koekjes die je kan kopen in de supermarkt.
    Ook zijn ze erg zoet. Volgende keer (want ik vind ze wel lekker) ga ik minder suiker gebruiken.

  2. Macaron Manon
    Macaron Manon
    17 oktober 2016 at 17:13 (3 jaar ago)

    Dag Greetje,

    Ja uiteraard smaken ze niet hetzelfde als de koeken van de winkel. Dat is één van de best bewaarde geheime recepten ter wereld… Het is mijn interpretatie. Maar natuurlijk kan je zelf variëren zoveel je wil.

    Groetjes!
    Manon