La bella Italia: win het boek Saluté!

Italië 2008 4 copy

Als kind trokken we altijd met de hele familie naar Siena in Toscane, Italië. We amuseerden er ons te pletter en verbleven steeds op dezelfde locatie. De eerste keer moet ik een jaar of 6 geweest zijn en de laatste keer is nu zo’n 5 jaar geleden. Toen ik klein was dacht ik vaak aan nieuwe dingen en wou ik ook ergens anders naartoe, later groeide mijn passie voor de Italiaanse gastronomie en ook Italiaanse wijn kon mij al vrij vroeg bekoren. Ik hoop deze zomer opnieuw een reis te kunnen maken naar het prachtige Toscane en deze fantastische streek in haar culinaire glorie te herontdekken.

saluté2

Ik was dan ook erg opgetogen toen ik een nieuw boek ontdekte: Saluté! Dit boek van Roeland Verbist werd tot stand gebracht in samenwerking met Licata Vini en schetst de 20 wijnregio’s van Italië met haar appellaties, druiven en producenten. Prachtig vormgegeven met sprekende foto’s die je meenemen op wijnreis door de Italiaanse laars. Het boek vertelt daarnaast ook het verhaal van het bedrijf Licata Vini, dat startte als eenmanszaak in Hasselt en uitgroeide tot de grootste Italiaanse wijnimporteur in de Benelux.

Echt heerlijk om door te bladeren (wat een mooi kwaliteitsvol papier ook) en te reizen in je hoofd, mooi evenwichtig opgebouwd en overzichtelijk weergegeven.

Win win win!

Met trots mag ik aankondigen dat ik ter gelegenheid van 1 jaar Macaron Manon 5 exemplaren van dit mooie boek mag weggeven.

 

Hoe kun je winnen?

Like de facebookpagina van Macaron Manon, like en deel de wedstrijdlink op facebook en beantwoord de volgende wedstrijdvraag (via mail, een reactie op de blog of in een facebookreactie):

Welke van de volgende wijnstreken ligt niet in Italië?

 1. Piemonte
 2. Toscane
 3. Marche
 4. Sardinië
 5. Elzas

Deelnemen kan tot 1 april.

Succes!

Salute copy2

Ik vond nog deze foto’s terug uit 2008 waar ik duidelijk al de smaak te pakken had voor de Italiaanse geneugten van het leven.

Italië 2008 2 copy Italië 2008 1 copy

7 Comments on La bella Italia: win het boek Saluté!

 1. cloe peeters
  23 maart 2015 at 19:51 (5 jaar ago)

  Hi Manon,

  Leuke blog.
  Mijn antwoord voor de wedstrijdvraag is De Elzas.

  Groetjes
  Cloe

 2. Vos Nele
  23 maart 2015 at 19:59 (5 jaar ago)

  Elzas

 3. Nicky Fox
  24 maart 2015 at 16:21 (5 jaar ago)

  Wat een toffe blog en facebookpagina hebben jullie!!! Leuk en dan nog met een fijne give Away 🙂 Ik ben een grote fan van Italiaanse wijnen, dus lijkt me een zalig boek!!! <3 Ik doe graag mee en waag mijn kans! Het antwoord: 5. Elzas
  Groetjes, Nicky

 4. Katrien Meys
  24 maart 2015 at 18:26 (5 jaar ago)

  Toffe blog en dit lijkt me een heel mooi boek. Love Italie 🙂 Het antwoord is Elzas.
  Groetjes, Katrien

 5. geebelen alice
  27 maart 2015 at 21:06 (5 jaar ago)

  Proficiat met jouw blog, kom regelmatig eens piepen.

  Het antwoord op jouw vraag is Elzas

 6. Alexia
  28 maart 2015 at 17:25 (5 jaar ago)

  Siena! Daar zijn we getrouwd. Prachtige streek en leuke herinneringen. Ik hoop er snel eens met de Kids naartoe te gaan.

 7. Macaron Manon
  Macaron Manon
  28 maart 2015 at 17:25 (5 jaar ago)

  Oh super Alexia ;-)! Echt een zalig stad hè :-).