69 keer aan tafel met Sepideh

sepi-1

Dat ik een voorliefde heb voor straffe madammen, vrouwen met een passie, doorzettingsvermogen en kracht mag intussen duidelijk zijn. Zoals Sepideh, die zichzelf hardwerkend naar de top werkte en nu een nieuw kookboek uitbrengt: 69 food & wine affairs.

Ik proefde de eerste keer van de gerechten van Sepideh tijdens de opening van Summer Divin. Daar werd ik echt omvergeblazen door de eenvoudige maar super smaakvolle gerechtjes, en een fantastische combinatie van zowel mediterrane en oosterse smaken.  Ook toen al viel het me op dat Sepideh meer is dan een sommelier of een restauranthouder. Ze is een manusje van alles. Ze checkt of alles goed loopt in de zaal, onderwerpt elk gerecht aan een keurende blik en selecteert bijpassende wijnen met veel precisie.

sepi-6 sepi-5

Ook haar nieuwste boek ’69 Food & Wine affairs’ getuigd van professionalisme. Sepideh neemt je mee naar haar Iraanse roots. Ze gidst je door exotische ingrediënten en ongekende smaken. Die monden dan weer uit in originele gerechtjes en bijpassende wijntips. Een boek om in te lezen op een mooie herfstdag, om uit te koken op zondag en vooral om te genieten van het samenspel van een heerlijk gerecht met een bijpassend glaasje wijn. Cheers!

sepi-8 sepi-7

69 Food & Wine Affairs
Sepideh Sedaghatnia
Uitgeverij Lannoo
29, 99 euro

Comments are closed.