Menu

Boterham met peterseliehummus en gebakken oesterzwammen

Op zoek naar een lekker lunchideetje? Tover je traditionele boterhammen eens om tot echte luxe versies! Met wat lekkere Balade boter en een handvol ingrediënten maak je in amper een kwartiertje tijd deze heerlijke gezonde boterham met peterseliehummus en gebakken oesterzwammen!

Voor 6 boterhammen

  • 6 boterhammen
  • 3 el Balade boter
  • 1 blik kikkererwten
  • 100 g oesterzwammen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 grote teen knoflook of 2 kleintjes
  • 1 kl ras el hanout
  • handvol bladpeterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel de look en doe de helft ervan in de keukenrobot. Doe 3/4devan het blik kikkererwten samen met de peterselie in de keukenrobot en mix tot een gladde hummus. Kruid met peper en zout.
  3. Leg de rest van de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier, bedruppel met een beetje olijfolie en kruid met de ras el hanout. Schep even om zodat alle kikkererwten een kruidenlaagje hebben. Zet ze 15 min. in de oven.
  4. Smeer de boterhammen in met wat Balade boter en leg ze zo’n 10 min. bij in de oven tot ze goudbruin geroosterd zijn.
  5. Scheur de oesterzwammen in stukjes en bak ze samen met de rest van de look in wat olijfolie. Druppel er wat sojasaus over en bak op een goed heet vuur.
  6. Neem de geroosterde boterhammen uit de oven, bestrijk ze met de peterseliehummus, leg er wat gebakken oesterzwammen en wat geroosterde kikkererwten op. Werk af met wat extra bladpeterselie.

Smakelijk! Op zoek naar extra inspiratie? Kijk op www.balade.be!

Recept & styling in samenwerking met Balade.