Menu

Cocktails drinken met Hannah Van Ongevalle

Hannah04

Heeft Hannah Van Ongevalle eigenlijk nog wel een introductie nodig? Voor wie nog niet helemaal mee is, zet ik even alles op een rijtje. Hannah Van Ongevalle is sinds enkele jaren de jonge wervelwind die elke cocktailbar onveilig maakt, Sinds 2013 is ze bekend omwille van haar trendy ‘familie-bar’: The Pharmacy in Knokke. In 2014 werd ze verkozen tot Beste Bartender van België en ondertussen behoort ze tot de beste cocktailshakers ter wereld. Dat vraagt om een boek. 

Hannah01

Nog een cocktailboek? Nee dit keer gaat het er anders aan toe, geloof mij. ‘Come take a sip with me’ is een prachtig vormgegeven boek met een luxueuze uitstraling en een heel persoonlijke touch. Dit cocktailnaslagwerk bevat meer dan alleen recepten, Hannah geeft ook uitleg over ingrediënten, over de tools die je nodig hebt om goede cocktails te maken en de technieken om te shaken als de beste. Ze gunt je ook een blik achter de schermen van haar fascinerende beroep. Zo vroeg ze advies aan wel 50 bartenders in de hele wereld en deelt ze de favoriete cocktailrecepten van chef-koks als Sergio Herman, Sofie Dumont en Peter Goossens. Afgelopen zomer was ze te gast op bijna elk festival, vandaag brengt ze schwung op uw boekenplank.

Enkele cocktailrecepten uit het boek:

Little undecisive Ricky

Cocktail03

Methode: shaken – glas: coupette – ijs: geen

  • 3cl Ketel One Vodka
  • 3cl Filliers-graanjenever
  • 2cl citroensap
  • 2cl limoensap
  • 3cl siroop van groene en witte thee
  • Eiwit

Afwerken met bloemetjes

Etoile de Provence voor Geert van Hecke

Cocktail02

Methode: shaken – glas: collins – ijs: blokken

  • 4cl Grappa di Barolo
  • 2cl Lillet Blanc
  • 1,5cl St.-Germain vlierbloesemlikeur
  • 2cl vers citroensap
  • Afvullen met Perrier

The last sober Samourai – alcoholvrij

Cocktail01

Methode: shaken – glas: collins – ijs: blokken

  • 3cl rozemarijnsiroop
  • 3cl citroensap
  • Fijne stukjes citroengras muddlen in  de shaker
  • Afvullen met Fever-Tree Elderflowertonic

Afwerken met een takje rozemarijn

Tip: Je kunt ook andere kruiden gebruiken zoals tijm of salie.

boek

 

 

 

 

‘Come take a sip with me’ is vanaf 18 september verkrijgbaar in de boekenhandel.

Foto’s: Ann-Sophie Deldycke