Dessert Space by Sven Coryn

Dessert Space 1-2

Vorige week vrijdag zette Sven Coryn voor het eerst zijn deuren open van zijn pop-up Dessert Space. Sven wil hiervoor uitpakken met een origineel restaurant met de nadruk op desserts, of was het nu sweet food?

Een dessertenrestaurant? Jep sinds kort kan je aan de Vismijnstraat in Zeebrugge genieten van een echt dessertenmenu door Sven Coryn. Sven heeft al heel wat watertjes doorzwommen en deed ervaring op in verschillende sterrenzaken. Met zijn nieuwe concept wil hij de menukaart vanuit een ander perspectief bekijken: “Bij een klassiek restaurant wordt het dessert gezien als afsluiter na een aantal rijke gerechten die sterk vullen”, zegt Sven.” Ik wil tonen dat dat ook anders kan. Door eerst een paar lichte hapjes en hartige gerechtjes te serveren en nadien te kiezen voor een gerecht dat de overgang bepaalt van zout naar zoet. Daarna komen dan enkele desserts die niet enkel dienen als afsluiter maar ook als hoogtepunt. Die desserts hoeven voor mij ook niet super zoet te zijn en heel veel suiker te bevatten.”

Dat Sven een man is met een passie is meteen duidelijk. Hij kiest bovendien ook voor kwalitatieve producten en producenten. De bieren komen van bij Brussels Beer Project, de koffie van viva Sara, de thee’s van het Brugs theehuis. Voor de wijnen liet hij zich adviseren door een bevriende wijnhandelaar Troca NV.

Dessert Space 2-2

Het menu

We starten met een hapje van ingelegd vlees met rode kool en wortel. Mooi gepresenteerd en fris van smaak. Daarna volgt een hapje van vlaswijting met pomme fondant en radijsjes. Een pannenkoekje met chocolade en auberginekaviaar zorgde voor een overgang van hartig naar zoet. We sloten de avond af met 3 desserts. Pure: warme aardbeien met geitenkaas, Tea: rabarber, passievrucht, ijs van rozenbottel en vanillecake, Classic: baba au rhum met ijs van karnemelk en saffraan. Bij de koffie (in mijn geval een zomernacht ice tea) kregen we nog een verrukkelijk stukje glutenvrije brownie geserveerd met een crèmeux van chocolade, afgewerkt met blauwe bessen.

Conclusie?

Het kader van Desert Space is misschien heel eenvoudig maar vergis je niet, wat je op het bord krijgt, is absoluut top. Dat is ook meteen waar Sven voor staat: geen stijf gedoe, terug naar de essentie en naar pure, eenvoudige smaken. “Sweet food” – zoals hij het zelf graag noemt – zonder een overdosis suiker. Misschien is het wel nog even een idee om per gerechtje zowel aan bier- als wijnpairing te doen. Het zou zonde zijn om die kans niet te benutten.

Dessert Space
Vismijnstraat 53
8380 Zeebrugge
0474/238258
Open vanaf 12 uur, gesloten op dinsdag

Meer info op http://www.facebook.com/sevinsven/

P.S. Sven heeft ook een leuke blog: svencoryn.wordpress.com

Comments are closed.