Menu

Kerstmenu: romige witloofsoep met grijze garnalen

En we zijn bij het voorgerecht van mijn kerstmenu aanbeland. Ik ga dit jaar voor een vrij eenvoudige maar toch feestelijke soep. Je kunt ze ook prima op voorhand bereiden, lekker handig!

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 2 ajuinen
  • 8 stronkjes grondwitloof
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 ml room
  • 150 g grijze garnalen
  • fijngehakte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de ajuin en snijd in grove stukken. Stoof de ajuin aan in wat olijfolie maar laat niet te hard kleuren.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van het witloof en snijd de uiteindes eraf. Snijd in grove stukke en voeg bij de ajuin. Laat even meestoven.
  3. Giet er de kippenbouillon bij en breng de soep aan de kook. Laat zo’n 30 min koken tot alles mooi gaar is. Mix de soep glad. Voeg er de room bij en mix nogmaals tot de soep lichtjes schuimt. Schep de soep in de kommetje en doe er wat grijze garnalen en fijngehakte peterselie bij.