Koken met Rob: zalmfilet met mosterd, spinazie en gebakken ricotta

Rob The Gourmets Market is al jaren een begrip in het Brusselse. Deze zaak houdt een beetje het midden tussen een zeer kwalitatieve supermarkt, een overdekte markt, traiteur en een delicatessenzaak. Sinds kort hebben ze ook een webshop. Zo wordt al het lekkers gewoon tot recht bij je deur geleverd.

Ik was echt aangenaam verrast over de levering van Rob, alles mooi op tijd, verzorgd geleverd en verpakt. De producten straalden meteen ook topkwaliteit uit. Ik kocht er een aantal delicatessen als brie met truffel, coppa, varkenspaté met appeltjes,… heerlijk voor een charcuterieplank! Verder kocht ik ook bladerdeeg met appeltjes voor een tarte tatin.

In mijn weekmenu verschenen daarna nog een boerengehaktbrood en deze topper:

Zalmfilet met mosterdkorstje, spinazie en gebakken ricotta

Ingrediënten (Voor 2 personen):

  • 2 zalmfilets
  • 200 g krieltjes
  • 1 zakje verse spinazie
  • 1 ricotta
  • 1 trosje kerstomaatjes
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • olijfolie met zongedroogde tomaten 
  • honing
  • 2 el graantjesmosterd
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de krieltjes in een ovenschaal, bedruppel ze wat met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de takjes rozemarijn bij. Zet ze in de oven gedurende 45 min.
  2. Doe intussen de ricotta in een ovenschaal, leg er de kerstomaatjes bij. Bedruppel met de olijfolie met zongedroogde tomaten en kruid met peper en zout. Zet het schaaltje bij in de oven.
  3. Kruid ze zalmfilets met peper en zout, smeer ze in met wat mosterd en een beetje honing. Leg ze in een ovenschaal, bedruppel met wat olijfolie en bak ze zo’n 15 min. in de oven.
  4. Was intussen de spinazie en wok ‘m met de look in wat olijfolie. Schep alle ingrediënten op de borden. Smakelijk!

De test? Meer dan geslaagd. Ik was echt heel blij met de goede service en de kwaliteit van de producten!

Met dank aan Rob voor de fijne samenwerking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *