Salades in a jar

Salades in a jar

Salads in a jar of salades in een potje is de nieuwste hype. De jars zijn handig voor onderweg en kunnen zo mee naar het werk. Dit kookboek zorgt alvast voor bergen inspiratie.

Ik ben niet zo voor salades in tupperware potjes. Je kent het wel ofwel meng je alle ingrediënten al op voorhand samen maar dan zit je met een verlepte lunchsalade opgescheept. Ofwel neem je je ingrediënten apart mee in potjes maar dat staat dan weer gelijk aan veel afwas en uitgelopen vinaigrettes.

Salades in a jar 1

Maar van (Mason) jars ben ik wel een grote fan! In plaats van je salade klaar te maken in een bord, schik je de ingrediënten op creatieve wijze in mooie, gekleurde laagjes in een doorzichtige glazen pot. Het resultaat is verbluffend kleurrijk, heerlijk lekker én praktisch. Je bouwt de ingrediënten zo op dan je salade niet doordrenkt wordt door de vinaigrette. Elk ingrediënt behoudt zo ook zijn eigen smaak. Neem de laagjessalade mee naar het werk, verras je vriendinnen met deze originele lunch of geef ze als gezond cadeau. De salades zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken en kunnen enkele dagen bewaard worden in de koelkast. Ik denk dat ik dringend mijn lunchgewoontes eens ga aanpakken!

Salades in a jar
Manteau uitgevers
ISBN: 9789022332412
Verkrijgbaar bij de boekhandel

Comments are closed.