Menu

Wortel-pompoensoep met Boursin

Deze week is het zero waste week. Ik ben iemand die sowieso niet graag dingen weggooit en ik kook vaak met restjes. Zo spaar ik vaak wat restjes groenten op en maak ik er op het einde van de week een lekkere soep mee. Extra lekker met wat Boursin erbij :-). Laat het smaken.

#publiciteit

Wortel-pompoensoep met Boursin

Ingrediënten

  • 5 wortelen
  • 1/3de pompoen
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1,5 l groente- of kippenbouillon
  • 2 el Boursin cuisine met look en fijne kruiden + eventueel wat extra om af te werken
  • handvol verse fijngehakte bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1/2de kl currypoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de knoflook en de ui snipper fijn. Maak de pompoen, de wortelen en de venkel schoon en snijd in stukjes.
  2. Stoof de knoflook en de ui aan in een soeppot met wat olijfolie. Voeg de groenten toe en laat alles zo’n 10 minuten stoven.
  3. Voeg de bouillon toe en laat 20 à 25 min. koken. Mix de soep glad en breng op smaak met peper, zout, currypoeder en de Boursin. Mix opnieuw even door en laat opnieuw opwarmen (niet koken).
  4. Schep de soep in de kommetjes en werk af met wat extra fijngehakte bladpeterselie en eventueel wat extra Boursin.

Recept in betaalde samenwerking met Boursin.