Menu

Muffins met aardbeien

aardbeimuffins copy 2

Ik vind het altijd zonde wanneer minder mooie aardbeien blijven liggen in de winkels of op de markt. Ze zijn vaak een pak goedkoper en je kan er nog zo veel lekkers mee maken. Probeer deze muffins eens. Ideaal om op een zondagochtend snel klaar te maken. Heerlijk gevuld met verse aardbeien, een krokante crumble bovenaan en dus ideaal op de brunchtafel of als vieruurtje.

Ingrediënten (12 muffins):

  • 375 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 220 g kristalsuiker of rietsuiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 125 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 200 g aardbeien

Voor de crumbletopping:

  • 50 g cassonade
  • 60 g bloem
  • 60 g zachte boter
  • snuifje kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de crumble. Meng de bloem met de suiker en een snuifje kaneel. Kneed er de zachte boter onder tot je een lichte crumble krijgt. Zet even apart.
  3. Was de aardbeien, verwijder het steeltje en snijd ze in stukjes (niet te klein).
  4. Maak het muffinbeslag: meng de bloem met het bakpoeder en de suiker. Meng het ei, de melk en de zonnebloemolie apart en giet nadien bij het bloemmengsel. Meng goed tot je een stevig homogeen deeg krijgt. Roer de aardbeien eronder.
  5. Neem een muffinplaat en bekleed met papieren bakvormpjes. Schep het muffinbeslag in de bakvormpjes en vul tot aan de rand. Strooi er wat crumble over.
  6. Zet de muffinplaat in de oven en bak de muffins gaar in ongeveer 30 à 35 minuten. Controleer of ze gaar zijn door er een satéprikker of breinaald in te steken. Als de satéprikker er droog uitkomt zijn de muffins klaar.

aardbeimuffins copy 3