Ontbijten met zelfgemaakte granola is heerlijk. Deze chocoladegranola met kokos, pecannoten en zeezout is super makkelijk om te maken en in een glazen pot kan je de granola tot zo’n 3 weken bewaren (al garandeer ik je dat die sneller op is 😉 ). Het cacaopoeder en het snuifje zeezout smaken heerlijk bij de kokos. Zalig met smeuïge Griekse yoghurt, braambessen en frambozen.
Ingrediënten
- 150 g havervlokken
- handvol pecannoten
- handvol kokosschilfers
- 2 el cacaopoeder van goede kwaliteit (raw cacao)
- 3 el kokosolie of plantaardige olie
- 4 el honing of ahornsiroop
- snuifje grof zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Hak de pecannoten in grove stukken en meng ze met de havermout, de kokosschilfers, het cacaopoeder, de olie en de honing of de ahornsiroop.
- Schik de notenmengeling op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Serveer de granola met Griekse yoghurt en vers rood fruit.
Probeer ook deze tropische granola eens.