Menu

Echt Italiaans bij Cucina 48

Cucina 48 copy 3

We waren hier al zeker 10 keer voorbijgelopen maar nog nooit gaan eten. Toen we een tijdje geleden tijdens een wandeling aan het Eilandje plots verrast werden door een enorme stortbui, haastten we ons naar binnen. Of hoe je ook heel onverwachts in een steengoed restaurant belandt (terwijl je eruit ziet als een ‘verzopen kieken’).

Hier zijn echte Italianen aan het werk, dat is duidelijk. Binnen is het vrij rumoerig, de gasten van op het terras verplaatsen zich in allerijl naar binnen. Vanop mijn plekje heb ik net zicht op de keuken. Daar zie ik een paar gedreven Italiaanse chefs die kunstig pasta en verse zeevruchten in een pan gooien. Hier wordt enkel gewerkt met verse producten van uitstekende kwaliteit. De bediening is hartelijk.

Cucina 48 copy 1

Ik laat me verleiden tot de suggestie: tagliatelle met langoustines, courgette en tomaat. Overheerlijk! Twee mooie grote verse en perfect gegaarde langoustines met een al dente pasta en een zalige saus. Ook de wijn (pinot grigio) is prima. Mijn tafelgenoot gaat voor een pizza calzone met ricotta en Milanese salami. Ook meteen een schot in de roos, echt Italiaans! De desserts zien er heerlijk uit maar helaas laat onze honger het niet toe. Wanneer we de rekening vragen, krijgen we een glaasje verfrissende limoncello van het huis. Hier kom ik zeker terug maar dan wel bij mooi weer voor een dinertje op het terras met zicht op het MAS!

Cucina 48 copy 2