Menu

Barrio Cantina 2015: streetfood aan ’t Steen!

 

BarrioCantina 2015 copy 4

De foodtruckhype is aan een opmars bezig in België, dat is duidelijk. Overal worden er foodtruckfestivals georganiseerd, groot of klein. Ook op marktjes, braderijen of zelfs huwelijksfeesten wint de foodtruck aan populariteit. Van 21 t.e.m. 25 mei 2015 strijkt het foodtruckfestival Barrio Cantina neer in Antwerpen aan het Steen. Of diner with a view zeg maar want met streetfood en een desperados in de hand geniet je hier van een prachtig uitzicht op de Schelde. 

Barrio Cantina 2015 copy 1

 

Barrio Cantina copy 7Op de een of de andere manier zorgen foodtrucks altijd voor een laid back en ontspannen sfeer. Elke foodtruck heeft zijn eigen specialiteit en zijn eigen originele foodtruck. Van klassiek Belgisch, over gourmet hamburgers tot Aziatische streetfood, dumplings en Indische curry’s. Bovendien allemaal erg betaalbaar. Hier ga je niet met honger terug naar huis.

Barrio Cantina 2015 copy 4

 

Barrio Cantina copy 8Net zoals bij de vorige editie viel het me wel op dat er onze Noorderburen toch wel talrijker zijn met hun foodtrucks. Het lijkt alsof dit soort festivals daar al ingeburgerd is terwijl wij nu pas het plezier van streetfood ontdekken. Nochtans hoeven wij niet onder te doen. Zo was ook Jean sur Mer weer van de partij, één van de absolute pioniers in België wat foodtrucks betreft. In 2010 al startte Jan (Jean) Kegels zijn bedrijfje. Vandaag heeft hij nog steeds een voorliefde voor duurzame visvangst en vangt hij nog zelf zijn vis met zijn boot. Onlangs kocht hij zijn derde foodtruck. Dit keer serveert hij zijn ‘all-time classic’ kibbeling met remouladesaus en een fishburger om u tegen te zeggen.

Barrio Cantina 2015 copy 3

Barrio Cantina copy 9

Zeker proberen:

  • Jean sur Mer: fishburger en kibbeling
  • BBQ Bazen: real burgers met speltbrood, 100 % beef/ pulled pork
  • Springrolls
  • Mission Masala: papadums
  • Bulls & dogs: new style hotdog
  • Mr. Temaki: handroll en yakitori
  • Joeri Tandoeri
  • Thees: thee, home made ice tea, cakes by Murni
  • Classics: Ellis Gourmet Burger, Lucy Chang en Moochi yoghurtijs

Barrio Cantina copy 5

Kortom een heel fijn festival met een gezellige sfeer en exotische vibes. Zus Elise, partner en foodie in crime, proefde dat het lekker was. Nog de hele zomer in Antwerpen, Gent,… Bekijk hier de kalender.

Nog meer foto’s? Bekijk hier de editie van vorig jaar.