Menu

De 8 beste gerechtjes op Antwerpen Proeft

Ah wat had ik ernaar uitgekeken! Vrijdag was ik er jammer genoeg niet meer geraakt maar zaterdagmiddag trok ik naar de Waagnatie op me te verlekkeren op Antwerpen Proeft. Een overzicht van mijn favoriete proevertjes!

Antwerpen Proeft 2017-6

  1. The Jane – Nick Bril – parelhoen, gepresenteerd met ravioli van de dij en foie gras, knolselderij en hooi: voor mij absoluut één van de beste en meest volwaardige gerechtjes op Antwerpen Proeft. Sappig vlees met een heerlijk sausje.

Antwerpen Proeft 2017-4

2. La Paix – David Martin – assortiment kroketjes (kaas-, garnaal-, stoofvlees-, witloof- en vol-au-vent kroketjes): volledig ambachtelijk en zalig met een pintje erbij. Wij probeerden de nieuwe Liefmans Yell’Oh en waren aangenaam verrast.

Antwerpen Proeft 2017-7

3. DIM – Dimitri Proost – sappig gefrituurde inktvis met groene chilisaus: ik proefde ‘m al eerder maar hij blijft fantastisch, de inktvis van Dimitri. Zalig smeuïg vanbinnen en krokant vanbuiten. Gewoon proberen, je zal zeker niet teleurgesteld zijn!

Antwerpen Proeft 2017-1

4. B23 – Kevin De Backer – fijn gelakte Duroc rib met hartige Aziatische kool: een luxe ribbetje met een heerlijke sticky saus en krokante nootjes. Om letterlijk je vingers van af te likken.

Antwerpen Proeft 2017-3

5. Nemo – Op vel gebakken rode poon met bouillonaardappel, zwarte olijf en gedroogde groentjes: licht en fris, perfect gegaard visje met mooie garnituren.

Antwerpen Proeft 2017-8

6. Joost Arijs – witte chocolademousse, crèmeux en biscuit van matcha (Japanse groene thee), coulis van citrus en mango- & passievrucht: een dessert dat je van bij de eerste hap meeneemt naar de zevende hemel. Patisserie van de bovenste plank!

Antwerpen Proeft 2017-9

7. DelRey: Madagascar met chocolademousse en crème van framboos, brownie en streusel van chocolade / Maracuja: biscuit van citroen, vanille witte-chocolademousse, crèmeux van passievrucht, coulis en crumble van framboos, marshmallow en verse aardbeien.

Antwerpen Proeft 2017-14

8. Konditori: choux-choux Noah: exotische gelei, karamel en ganache/ choux-choux Claudine: muntgelei, pistache, ganache, verse aardbeien en aardbeienconfit: klassieker in een nieuw jasje en een geweldige vernieuwende verpakking zoals alleen Konditori dat kan. Elk jaar weer een voltreffer, nog beter bij de ondergaande zon.

Benieuwd geworden? Kijk hier voor meer info.

Praktisch

Tickets voor Antwerpen Proeft kan je bestellen op http://www.proeft.be/tickets. Het voorverkooptarief ( inclusief een gratis welkomstdrankje ter plekke én achteraf een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze) is 7 euro voor een dagticket.
Voor een combiticket – waarmee je alle 4 dagen kunt komen proeven, zien en beleven – betaal je 13 euro.

Meer informatie vind je op proeft.be en facebook.com/AntwerpenProeft