Menu

Viki Geunes en Hans Otten openen hotel – restaurant

U Viki Geunes Hans Otten-1

Binnenkort is het Eilandje weer een hotspot rijker. Op 22 juni opent hier het nieuwe horecaconcept van sterrenchef Viki Geunes en tv-gezicht Hans Otten. Vandaag lieten zij een eerste sneak preview zien.

Twee jaar geleden al kondigden topchef Viki Geunes, bekend van sterrenrestaurant ’t Zilte in het MAS, en Hans Otten aan dat ze speelden met een idee voor een nieuw horecaconcept. De twee zijn al lang vrienden en wilden al een tijdje samen iets ondernemen. Vandaag zetten ze de deuren voor de eerste keer open voor de pers en stelden ze met trots ‘U’ voor.

For U!

” We hebben voor deze naam gekozen omdat we willen dat ‘U’ (you), hier centraal staat,” aldus Hans Otten. We kiezen niet voor een standaard bar of restaurant. U moet een heel toegankelijke plek worden waarbij alles rond de gasten draait. We hebben ons laten inspireren door onze vele reizen in het buitenland en wilden ook in Antwerpen inzetten op vernieuwing. De hippe buurt van het Eilandje leent zich daar perfect toe.”

U Sleep

U zal beschikken over 15 verschillende hotelkamers onderverdeeld volgens U Charming, U Cosy en U luxury. Voor de inrichting werd er samengewerkt met Karin Ribbens van April One.  Zij koos voor een modern interieur met een internationaal karakter maar met het behoud van een persoonlijke touch. Natuurlijke materialen en kleuraccenten houden het geheel in balans.

Schermafbeelding 2017-05-09 om 13.02.32

U Lounge

‘S ochtends zullen de gasten van het hotel kunnen plaatsnemen in de lounge voor het ontbijt. Maar ook passanten of buurtbewoners zijn hier welkom om hun dag goed te starten.

U Bar

‘S middags kun je in de bar terecht voor een lunch waar dezelfde kaart geserveerd wordt als in het restaurant. Gerechten zullen hier voor je neus bereid worden. Ook ’s avonds ben je hier welkom voor een aperitief.

Schermafbeelding 2017-05-09 om 13.10.40

U Resto

Als je helemaal de culinaire tour op wil, wordt het restaurant zeker jouw ding. Topchef Viki Geunes zal hier mee de menukaart en de gerechten bepalen. De uitwerking laat hij over aan zijn souschef en rechterhand van ’t Zilte.

U Viki Geunes Hans Otten-4

Op de echte opening is het dus nog even wachten tot 22 juni maar U belooft zeker en vast één van de hotspots van het jaar te worden. Eentje waar je snel even binnenspringt voor een apero onder vrienden en nadien blijft plakken in de gloed van de ondergaande zon achter het MAS. To be continued…

U
Sint Laureiskaai 15
2000 Antwerpen
www.u-antwerp.be