Menu

Proef(tijd)

schermafbeelding-2016-10-20-om-18-35-45Horecaondernemers, opgelet. Vandaag lanceert de jonge onderneming PROEF Antwerpen’s eerste ‘horeca-incubator’. Zo kunnen ondernemers hun concept tijdelijk uitproberen in een bestaande zaak, onder professionele begeleiding én in een veilige omgeving.

Een horeca-incubator? Dat klinkt eigenlijk veel moeilijker dan het is. PROEF is ontstaan uit het idee om jonge horecaondernemers te steunen en zo het grote aantal faillissementen in de horeca terug te dringen.

Bij PROEF kunnen horeca-starters terecht voor een 6 maanden durend traject waarbij ze door vakmensen, leveranciers en gevestigde waarden in de horeca worden begeleid. Bovendien helpt PROEF de jonge ondernemers aan een kant-en-klare locatie waar ze hun concept onmiddellijk kunnen uittesten. Hiervoor doet PROEF een beroep op bestaande horecazaken die bereid zijn hun zaak te delen. Zo krijgen startende ondernemers de kans om in een veilige omgeving hun zaak op te starten.

Karl Magnus, bezieler van PROEF: “Ik zag met eigen ogen de levensdroom van vrienden uiteenspatten. Beginnende horeca-ondernemers met een nieuw foodconcept ontbreekt het zelden aan enthousiasme en werklust, maar vaak onderschatten ze het bijkomende werk en de risico’s. Via PROEF kunnen starters dat risico verkleinen door pop-up-gewijs hun zaak rustig uit te testen in een bestaande horecazaak. Op hun beurt krijgen de bestaande zaken een extra inkomstenbron waarmee ze hun sluitingsdagen compenseren.”

schermafbeelding-2016-10-20-om-18-36-19

Partnership

Om kwaliteitsvolle workshops en begeleiding te garanderen werkt PROEF samen met verschillende partners. Zo hebben Le Creuset, Chacalli Wines, ISPC groothandel, Foodpairing en P&V verzekeringen Marc Verbraecken zich al verbonden aan het project.

Opendeur

Op 27 oktober organiseert PROEF in Antwerpen een opendeurdag waar geïnteresseerde horeca-ondernemers kennis kunnen maken met PROEF en zijn partners. Starters kunnen er ook hun idee komen voorstellen. Het meest vernieuwende concept wordt beloond met een gratis PROEF-traject ter waarde van 3.500 euro. Voor meer info en inschrijvingen kunnen starters en geïnteresseerde horeca-zaken terecht op Proef.org/opendeur.

PROEF maakt deel uit van de Start it @kbc community, die innovatief ondernemerschap ondersteunt.