Menu

Apero met Biercée Bitter

Bircee bitter apero web

Vandaag was het zalig weer en ook morgen moeten we extra genieten van die zon vooraleer ze dit weekend weer even verdwijnt. En op donderdag kan een lekker aperitiefje er wel in, nee? Onlangs ontdekte ik Biercée Bitter. De eerste fruitige Belgische bitter van Distellerie de Biercée, een distillerie met meer dan 70 jaar ervaring in het distilleren van kruiden, planten en vruchten.

bouteilles biercee bitterBelgen houden van bittere drankjes maar tot voor kort was er geen Belgische tegenhanger van de bitters à la campari en Aperol. Biercée bracht daar alvast verandering in met een prachtige rode fles in een wolvenjasje. Deze excentrieke fles onthult een wolventekening wanneer je ze leegdrinkt. Inventief, een tikkeltje retro en een all-time klassieker in een modern jasje. Zo kan ik deze bitter op basis van pomerans en engelwortel het best omschrijven. Dat vroeg dus gewoon om een recept voor een lekker aperitief.  Zalig verfrissend op een terras in de zon!

 

 

Aperitief van Biercée bitter met appelsien en rozemarijn

Ingrediënten (voor 2 aperoglazen):

  • 80 ml Bircée Bitter
  • sap van 1 appelsien (of minneola)
  • 2 takjes rozemarijn
  • spuitwater
  • ijsblokjes

Bereiding

Vul de glazen voor 1/4de met ijsblokjes. Pers in elk glas een halve appelsien uit. Doe er de Biercée bitter bij en werk af met spuitwater en takjes verse rozemarijn. Cheers!