Menu

Het paasbuffet: zalm in papillot met citroen en Dille

Pasen is ongetwijfeld één van mijn favoriete feestdagen. Ik hou ervan om allerlei verschillende gerechtjes op tafel te zetten om te delen. Zo brunchen en babbelen we tot laat in de namiddag. Heerlijk! Vanaf deze week zal ik elke woensdag een fijn paasrecept met jullie delen. We starten met deze makkelijke papillot van zalm met citroen en dille.

Paasbuffet-3Foto: Dille & Kamille

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 à 800 g verse zalmfilet
  • ½ de citroen, gewassen en in schijfjes gesneden
  • takjes dille
  • roze peperbolletjes
  • grof zeezout
  • 1 el olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de zalmfilet op een groot stuk aluminiumfolie. Schik er de schijfjes citroen en takjes dille op. Bestrooi met wat grof zeezout en roze peperkorrels. Bedruppel met wat olijfolie. Sluit de papillot en laat de zalm zo’n 20 – 30 min. garen afhankelijk van de dikte van je filet. Serveer met een frisse groene salade.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.