Menu

Kalkoenrollade met parmaham, pesto en mozzarella met geroosterde venkel en rozemarijnaardappeltjes

Geen kerst zonder kalkoen toch?! Enkele jaren geleden postte ik al een klassieke kalkoenrollade op mijn blog maar voor Waasland Shopping maakte ik er dit jaar eentje in een zuiders jasje van parmaham met een vulling van pesto, tomatentapenade en mozzarella. Super lekker met geroosterde venkel en rozemarijnaardappeltjes erbij. En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. De oven doet het meeste werk!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de rozemarijnaardappeltjes

  • 1 kg krieltjes
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

Voor de geroosterde venkel

  • 2 venkels
  • 4 el olijfolie
  • 1 el honing
  • Peper en zout

Voor de kalkoenrollade

  • 1 grote kalkoenfilet (+- 600 g)
  • 1 bolletje mozzarella
  • 3 el pesto-kaasdip (verkrijgbaar bij Delhaize en Albert Heijn)
  • 2 el tomatentapenade
  • Peper en zout
  • 150 g parmaham

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de krieltjes in schijfjes en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel ze met olijfolie, kruid met peper en zout en leg er de takjes rozemarijn bij.
  3. Spoel de venkel, snijd in stukken en leg in een ovenschaal. Bedruppel met de olijfolie en de honing en kruid met peper en zout.
  4. Leg de kalkoenrollade op een snijplank, snij een inkeping langs opzij naar links en dan naar rechts zodat je het kan openvouwen tot een grote lap. Strijk de lap in met de kaas-pesto dip. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in sneetjes. Leg ze in het midden van de kalkoenlap en lepel er de tomatentapenade op in het midden. Rol de rollade dicht. Wikkel er de parmaham rond en bind toe met wat keukentouw. Bedruppel een ovenschaal met olijfolie en leg er de kalkoenrollade in, bedruppel de bovenkant opnieuw met olijfolie. Zet de aardappeltjes, de kalkoenrollade en de venkel zo’n 45 minuten in de oven tot alles mooi gaar is en serveer.

Meer zin in een klassieke kalkoenrollade? Bekijk dan dit recept!

Recept in samenwerking met Waasland Shopping.