Menu

Brickdeegje met peren, witloof, spekjes en blauwe kaas

Straffe peer!

Ah de herfst lijkt nu echt goed van start te zijn gegaan. Ik vind het misschien wel het allerlekkerste seizoen want het aanbod groenten en fruit van bij ons is dan extra leuk om mee te koken. Zoals sappige peren bijvoorbeeld! De Sweet Sensation peer is een super sappige peer met een rode blos. Schillen is niet nodig. Je kunt ‘m perfect zo eten. Ik vind ‘m lekker in gebak of voor desserts maar zeker ook in hartige gerechten zoals in dit brickdeegje met witloof, spekjes en blauwe kaas. Het zoete van de peer brengt de pittige en zoute smaken in het brickdeeg perfect in balans.

publiciteit

Recept

Brickdeegje met peren, witloof, spekjes en blauwe kaas

Ingrediënten

4 pers. • 20 min.

• 4 vellen brickdeeg • 2 peren (bv. Sweet Sensation) • 2 stronkjes witloof • 4 el gorgonzola • handvol walnoten • 100 g gerookte spekblokjes • enkele takjes verse tijm • 2 el olijfolie • peper en zout

Voor erbij: sla of waterkers

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C. Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof.
  2. Spoel de peren en snijd ze in partjes. Spoel het witloof en snijd in stukjes.
  3. Leg een vel brickdeeg op het werkblad. Schik er de stukjes witloof en peer op. Verdeel er de gorgonzola en de spekblokjes over.
  4. Vouw het brickdeeg dicht en leg omgedraaid op een bakplaat. Bestrijk met olijfolie met behulp van een borsteltje. Bak de brickdeegjes zo’n 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  5. Hak de walnoten fijn.
  6. Leg wat sla op de borden met eventueel nog wat extra stukjes peer. Leg op elk bord een brickdeegje en werk af met de fijngehakte walnoten en wat verse tijm.

Recept en styling in samenwerking met BelOrta, de Belgische veiling voor groenten en fruit.

BelOrta is een echte coöperatie in hart en nieren – van, voor en door telers. Met meer dan 1.000 telers en 400 collega’s werken ze hecht samen met één doel voor ogen: jou elke dag opnieuw topkwaliteit en -smaak in groenten en fruit bieden.